Снимка Уикипедия, Guy WagnerПодготвят погребението на Микис Теодоракис. Композиторът и политик

...
Снимка Уикипедия, Guy WagnerПодготвят погребението на Микис Теодоракис. Композиторът и политик
Коментари Харесай

Микис Теодоракис ще бъде погребан на 9 септември на остров Крит

Снимка Уикипедия, Guy Wagner

Подготвят погребението на Микис Теодоракис. Композиторът и политик Микис Теодоракис ще бъде заровен съгласно неговото предпочитание в град Ханя, на остров Крит, на 9 септември до родителите и брат си, заяви Гръцката комунистическа партия (ККЕ), представена от електронното издание на атинския вестник Kathimerini, предава

По въпроса породи фамилен спор след гибелта му на 96 -годишна възраст в четвъртък. Дъщеря му беше споделила, че ще бъде заровен в село Врахати, покрай Коринт, където семейството има вила.

Но синът му съобщи в петък, че фамилията ще почете желанията му. Съдът краткотрайно е спрял всички погребални проекти, откакто се намесиха неназовани сътрудници на Теодоракис, базирайки се на неговите изразени стремежи и представяйки нотариално заверени документи.

Теодоракис беше написал писмо до кмета на Ханя през 2013 година, в което показва желанието си да бъде заровен в гробището на Галатас, място западно от Ханя, откъдето е родом татко му.

„ Семейството ми не утвърждава моето желание; обаче законът признава правото на всеки да вземе решение по отношение на личното си заравяне “, написа Теодоракис в писмото.

Според известието на политическото бюро на Комунистическата партия, Теодоракис ще бъде изложен за поклонение в столичната катедрала в Атина от понеделник, започвайки ден по -рано от в началото плануваното. Часовете за посещаване са от 15 до 19 часа в понеделник, от 10 до 19 часа във вторник и от 10 до 14 часа в сряда. Церемония по изпращането му ще се организира в сряда следобяд и тялото ще бъде отнесено до Крит по -късно същия ден. Църковната работа и погребението ще бъдат в четвъртък, като към този момент не е разгласен прецизен час.

Теодоракис имаше бурни връзки с Комунистическата партия, напускайки я в края на 60 -те години, с цел да се причисли още веднъж в края на 70 -те години и да бъде определен за народен представител с консервативната партия Нова народна власт през 1990 година

Но той написа писмо през октомври 2020 година до генералния секретар на Комунистическата партия Димитрис Куцумбас, с което всъщност му повери организацията на погребението.

„ Сега, в края на живота ми, по време на равносметка, детайлностите се изтриват от съзнанието ми и остават „ Големите неща “. И по този начин, виждам, че прекарах най -важните мощни и зрели години под знамето на KKE. По тази причина желая да напусна този свят като болшевик “, написа Теодоракис.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР